10 Life changing effecten van mijn opruimmarathon

IMG_1766.JPG

Het opruimen van mijn huis, aan de hand van “The Life-Changing Magic of Tidying up” van Marie Kondo (“Opgeruimd” in het Nederlands), was voor mij echt levensveranderend. Ja, echt waar!

De grote winsten zijn dat ik en mijn gezin een heleboel rust hebben gekregen, dat ik energie heb om nieuwe en meer dingen te ondernemen en dat mijn besluitvaardigheid enorm is toegenomen. Fantastisch allemaal, maar wat betekent dit nu concreet? Voor jullie op een rij de 10 manieren waaropmijn leven, zowel drastisch als dagelijks is veranderd.


1. De relatie met mijn man is veel beter geworden.

Want ja, in alle eerlijkheid, hadden wij best vaak onenigheid over de rommel, het huishouden, de spullen. En dat is helemaal voorbij. Eigenlijk kan ik me de laatste keer dat we ruzie hadden niet eens meer herinneren.

2. De kinderen zijn gaan opruimen

Ze weten nu waar alles moet en merken zelf hoe fijn het is te leven in een rustige omgeving. Natuurlijk moet ik ze af en toe even aan het werk zetten maar het is voor hen heel normaal geworden. Het scheelt zoveel frictie in huis.

3. Ik hoef niet steeds iets nieuws

Reclamefolders krijg ik niet meer. Sales negeer ik. Ik koop bewust en ga nu voor kwaliteit. Als ik nu iets nieuws koop dan weet ik echt dat ik er blij mee ben. Geen miskopen meer en het scheelt superveel tijd en geld.

4. Ik ben weer gaan tangodansen

Ja echt waar, doordat ik geleerd heb echt te kiezen voor dingen die belangrijk zijn voor mijben ik weer gaan dansen met mijn man. Na de geboorte van mijn tweede kind stopten we met dansen. Nu, na 6 jaar hebben we het weer opgepakt. Heerlijk!

IMG_5952.JPG

5. Ik koop nu regelmatig bloemen voor mezelf

Gewoon, omdat ik daar heel blij van wordt. Het is echt niet zo dat je nooit meer iets kunt aanschaffen nadat je hebt opgeruimd, het maakt alleen veel duidelijker welke dingen het waard zijn om in je leven toe te laten. Voor mij zijn dat bloemen, en ik gun het mezelf nu eindelijk,

6. Ik doe weer vrijwilligerswerk

Er is weer tijd voor de dingen die ik belangrijk vind. Door de rust die ik in mijn leven heb gecreëerd is er nu ruimte om weer meer aan de maatschappij bij te dragen.

7. Ik ontwierp een plan voor mijn tuin en liet dat uitvoeren

Ruim twee jaar lang keken we naar een tuin gevuld met stenen. Ik werd er niet gelukkig van. Ik ontwierp een tuin vol met groen en geniet elke dag!

8. Ik heb geen stress meer voor verjaardagen

Ik maakte me altijd druk over de rommel, over het eten, over van alles en nog wat. Nu is er geen rommel meer, is mijn huishouden op orde en bestel ik gewoon de boodschappen. Eindelijk kan ik weer genieten van het feestje zoals het moet zijn.

9. Het huishouden kost veel minder tijd

Ik besteed nog maar heel weinig tijd aan opruimen en omdat oppervlaktes en vloeren meestal doorgaans leeg zijn kost het schoonmaken veel minder tijd.

10. Ik begon mijn eigen bedrijf

Het was natuurlijk reuze spannend om mijn baan op te zeggen en deze sprong te wagen. Maar ik durfde die stap te zetten doordat ik beter voel wat goed voor me is en daarvoor durf te gaan.

20180814_SimonaGraszl_Didy_Branding_Leiden_0088_2048px.jpg


Een heleboel veranderingen, sommige groot en sommige klein.  Voor mij is er duidelijk een rode draad. Het zijn allemaal veranderingen die mijn leven een stuk leuker hebben gemaakt, die me rust hebben gegeven, zingeving en plezier.

En ik geniet elke keer weer als ik bij  vrouwen die ik help, diezelfde verandering zie plaatsvinden. Wil jij ervaren op welke manieren opruimen voor jou levensveranderd kunnen zijn? Neem dan contact op. Ik kom je graag helpen.